Clatite la cuptor

de adriana65 in Dulciuri, 7 Dec 2009 | 12987 vizualizari

 

Azi am preparat delicioasele clatite vieneze la cuptor Topfenpalatschinken. Daca o sa le preparati sigur o sa va indragostiti de gustul lor.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 2 oua
  • sare
  • 300 g branza de vaci
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurita suc de lamaie
  • 200 ml smantana dulce
  • ulei
  • dulceata de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite la cuptor:

Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca pentru 30 minute.  Se amesteca branza de vaci cu 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar, coaja si sucul de lamaie. Se coc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa cu cate o jumatate de lingurita de ulei. Vor rezulta 9 clatite.  Fiecare clatita se unge cu cate o lingurita de dulceata de prune si 2 lingurite de crema de branza. Se impatura fiecare clatita in patru si se aseaza intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu putin zahar; tava se baga in cuptorul incins, unde se lasa aproximativ 10 minute. Smantana dulce se amesteca cu 2 galbenusuri si 1 lingura de zahar si se toarna peste clatite. Se da iar tava la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru servire se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu lapte acru