Clatite picante

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2014 | 4644 vizualizari

 

Reteta este "furata" de la o doamna din China. Din pacate nu stiu exact cum se numeste, nu am intrebat-o :), dar este minunata. In schimb am apucat sa "deschid" clatita sa vad ce contine ;).

 

INGREDIENTE

  • Aluat clatite
  • 1 ou
  • faina
  • apa minerala
  • ulei
  • sare
  • Sos iute
  • 6 linguri sos de ardei rosu tocat proaspat sau de la borcan
  • 1 lingurita de boia iute sau chili dupa gust
  • sare
  • Umplututa
  • 2 cartofi noi medii
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 2 cepe mici
  • piper
  • praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite picante:

Din compozitia de clatite facem 4 clatite putin mai groase.

Pasta de ardei rosu punem la fiert 6-8 minute(daca sunt prospeti tocati prin masina, lasam sa fiarba cca 30 minute) si condimentam cu sare dupa gust. Inainte sa inchidem focul adaugam boia iute sau chili dupa gust si il mai lasam 2-3  minute.

Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem foarte subtiri (mult mai subtiri decat la cartofii prajiti), ii prajim la foc iute in tigaie cu putin ulei doar pana isi schimba culoarea.

Patrunjelul si ceapa tocam marunt.

Clatitele se ung cu sosul iute, dupa care se umple cu cartofi, patrunjel si ceapa, se condimenteaza cu putin piper, daca mai este nevoie se sareaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola