Acest preparat, desi este extrem de simplu, il savuram cu placere atat eu cat si baiatelul si sotul. Ce este in plus fata de reteta clasica? Lamaia. Daca veti incerca, veti vedea ca este grozava combinatia! Este usor de facut si extrem de racoritor.
Se pun cei 2 l de apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga sare, se amesteca si se pun cochiliile. Amestecam si lasam sa fiarba cat timp este indicat pe pachet. In cazul meu, 7 minute.
Scurgem de apa, punem din nou vasul cu cochilii pe foc, adaugam laptele rece, cele 4 linguri de zahar, coaja de lamaie si amestecam usor cat sa se topeasca zaharul.
Lasam pe foc pana incepe sa fiarba, oprim focul, adaugam esenta de lamaie, amestecam si punem la racit.
1
Puteti inlocui cochiliile cu orice fel de paste doriti: melcisori, fusilli, taitei etc