Pestele "national " aici este codul sau Bacalhau cum zic eu. Cand am mers prima data intr-un supermarket am fost socata de miros si de pestele ala ciudat uscat care umplea coltul d epeste. Apoi am aflat ce e..si ce bunatati ies din el.
Aceasta e o reteta foarte simpla, pare banala,dar e foarte gustoasa..simti ca mananci peste.:) aici se mananca in ajunul Craciunului..asta e traditia.
- Daca pestele e uscat in sare atunci trebuie tinut in apa rece sa se inmoaie aprox 4 zile inainte de a-l gati , schimbandu-se apa de cateva ori pe zi. Nu se mai adauga sare ca e foarte sarat. Dar se pot cumpara fileuri congelate .
- se pune la fiert separat codul in apa cu sare si ulei de masline, putin coriandru
- legumele se fierb si ele, la fel si ouale.
- intr-un vas se scot fileurile de peste si se adauga alaturi legumele fierte. Se adauga ulei de masline deasupra, piper si putin otet cand se serveste.