Pentru inceput pregatim maiaua, asa cum am facut la toti cozonacii: intr-o cana punem drojdia, adaugam 1 lingura de zahar si una de faina, acoperim cu lapte, amestecam putin cu o lingurita, apoi lasam sa dospesca cam 10 minute, pana sta sa iasa din cana.
Intre timp frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam untul topit treptat. Punem peste faina maiaua, apoi amestecul de oua cu unt, coaja de lamaie, sare si laptele cate putin, in timp ce framantam.Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini – cu cat il framnatati mai mult, cu atat este mai pufos. In functie de tipul de faina pe care o folositi, uneori mai trebuie sa adaugam 1 -2 linguri de faina. Aluatul pe care il obtinem trebuie sa fie elastic, lucios. Presaram faina peste acesta, il acoperim cu o folie alimentara direct pe aluat, apoi il lasam sa creasca intr-un loc caldut.Cand aluatul a crescut il scoatem pe o planseta, il mai framantam putin, apoi il impartim in 3 parti egale pe care le vom intinde cu un sucitor.
Fiecare parte va fi umpluta cu ceva diferit: una o ungem cu ciocolata topita apoi o rulam, pe a doua parte presaram un amestec din 110 g nuca, cacao si zahar vanilat, iar a treia cu restul de nuca si stafide.Impletim cele 3 rulouri, le punem in tava, apoi ungem cu un ou.
Daca nu aveti tava pentru gugelhupf puteti proceda asa cum am facut la colacul impletit cu stafide umpland gaura cu staniol, astfel incat atunci cand se umfla sa ramana gaura pentru oua.
Colacul il vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 50 minute. Dupa ce se rumeneste ar fi bine sa il acoperiti cu un prosop de hartie, pentru a nu se arde (cam dupa 30 de minute, in functie de culoarea pe care vreti sa o aiba cand este copt).