Colac impletit, cu stafide –pentru Paste

de divainbucatarie in Dulciuri, 16 Mar 2011 | 6261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 420 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 g unt -il topim
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 mana de stafide muiate in lapte cald si 3 picaturi de rom
  • 1 galbenus
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac impletit, cu stafide –pentru Paste:

Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar), esenta de vanilie si laptele caldut.Punem si stafidele dupa ce le stoarcem de lapte si framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam 30-45 de minute, pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in jumatate, apoi fiecare parte in alte 3 parti egale pe care le vom modela ca pe niste rulouri.
Impletim rulourile si le unim capetele, in cerc. Punem cu grija colacii in tava, pe hartie de copt. In mijlocul fiecarui colac punem o bucata de folie de aluminiu pentru ca atunci cand va creste in cuptor sa ramana gol in centru.

Ii ungem cu galbenus si ii dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 de minute (faceti testul cu scobitoarea), avand grija sa ii acoperim cu hartie dupa 15 minute de copt pentru a nu se arde prea mult la suprafata.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit, cu stafide –pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac estonian