Colina cu gargarite

de epurasha2bb in Prajituri, 8 Apr 2010 | 6368 vizualizari

 

este un fel de Salam de biscuiti aranjat altfel :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti simpli
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita de miere
  • 30 ml apa
  •  1 cescuta de lapte
  •  zahar pudra
  • 2 ciocolate-una amaruie cu nuci si alta cu caramel si alune
  • 1 cub de unt/ margarina
  • razatura de nuca de cocos verde
  • 1 plic gelatina
  • 1 vf cutit amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colina cu gargarite:

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un bol rotund la rece cam o ora.

Intre timp facem o pasta de zahar (reteta de la Laura D.): din gelatina amestecata cu mierea, apa si esenta de vanilie putin incalzite la bain -marie se face un sirop care se toarna peste zaharul pudra amestecat cu amidonul. Se amesteca usor cu lingura la inceput apoi se ingroasa cu mai mult zahar pudra si se framanta cu mana pana ajunge ca o plastilina. Daca se lipeste de maini se adauga mai mult zahar pudra. Colorantul rosu se picura in pasta sau il puneti de la inceput in sirop.

Apoi modelati gogoloaie, le despicati cu lama cutitului pe spate, le punctati cu varful scobitorii inmuita in ciocolata topita neagra si apoi mai faceti capul din alt gogoloi mai mic pe care il acoperiti complet cu ciocolata neagra topita. Am mai facut si floricica si iepuras roz din pasta. Cand tortuletul s-a intarit se scoate de la frigider si se acopera cu nuca de cocos verde, apoi se aseaza cu grija gargaritele si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colina cu gargarite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute