Coltunasii Bunicii

de Ksenya in Paste, 3 Iun 2014 | 5745 vizualizari

 

Reteta o stiu de cand eram mica,o facea bunica cand imi petreceam vacantele la ea,zilele trecute mi-am amintit de ea,si am facut-o rapid ca sa o pot prezinta si voua.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde sau apa
  • varf cutit sare
  • umplutura:
  • 500 grame branza vaci
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • sosul:
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • cateva fire marar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasii Bunicii:

Se framanta aluatul din toate ingridientele  si se lasa la frigider  o jumatate de ora.

Se pregateste umplutura .

Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu marginile mai ascutite,se pune in mijloc branza si se lipesc marginile, ca in poza , se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare ,cand se ridica la suprafata, ii scoatem cu o spumiera si ii trecem sub jet de apa rece,ii rasturnam intrun castron si ii scaldam in sosul de smantana fierbinte ,care se prepara astfel,punem cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie ,cand s-a incalzit uleiul,adaugam smanatana si sarea la sfarsit mararul. Se servesc calzi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasii Bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]