Compot de cirese

de Julie in Conserve, 10 Iun 2010 | 35392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese
  • zahar- cate 4 linguri pentru fiecare borcan
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele  sanatoase,   pe cele  "nesanatoase ".....nu le punem :))

Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe ,pentru a se steriliza. Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele.

Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7 borcane cu compot.Depinde de cat de pline vom pune borcanele.

Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si  se umplu cu apa (rece). Punem capacele si scuturam  borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Nu va faceti griji! zaharul ramas se va topi in timpul prepararii.

Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa.Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele ( sa nu se atinga).

Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca  la foc potrivit, timp de 40-45  minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand
ciresele  se ridica la suprafata  iar apa  s-a colorat si face bule. Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.

Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

15.06.2010, 18:33

si eu am facut ,dar nu am postat retetabuna ideie5 furcu

diaconta 1

26.06.2011, 19:34

interesanta treaba cu cuptorul,noi nu le-am facut pe foc intr-un vas cu apa

Bya Ralu 1

08.07.2012, 21:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]