Compot de gutui

de gaby_gabytza in Sirop / Compot, 24 Oct 2018 | 4116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gutui
  • zahar
  • apa
  • borcane
  • capace
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de gutui:

Incepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja.

Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu gutui. Eu le-am umplut pana la buza borcanelor si deasupra la fiecare borcan am pus cate 3 linguri de zahar ca sa fie dulce. Dupa ce am terminat de pus zahar, le umplem cu apa pana sus si le punem capacele. Le infiletam bine si le punem la sterilizat, dar inainte de asta, scuturam putin borcanele sa se dizolve un pic zaharul. Cand s-au ridicat cubuletele de gutui in sus si s-a colorat apa, inseamna ca sunt gata de scos de la sterilizat.

Apoi pregatim un prosop si punem borcanele fierbinti cu capacele in jos si le acoperim cu o patura sau un alt prosop. Le lasam asa 2 zile, apoi la camara cu ele.

TIPS-URI

1

https://www.bucataras.ro/retete/compot-de-gutui-11478.html

2

am schimbat modul de pregatire al retetei initiale de pastrare pe iarna

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

26.10.2018, 12:44

Ancutsa 1

26.10.2018, 13:50

Foarte bun!

Lau 1

26.10.2018, 16:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]