Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

de simona72 in Mancaruri de legume, 21 Mar 2015 | 3897 vizualizari

 

Nu gatesc conopida in multe feluri, cel putin nu stiam alte retete, decat salata de conopida cu maioneza si pane...Daca tot evit carnea, atunci musai sa gasesc retete cat mai diversificate cu legume. Iar cand vine vorba de brocolii, nici atat...o ocolesc de-a dreptu:)) Am gasit aceasta solutie la Jamie Oliver, de a face aceste legume nu foarte indragite. Rezultatul a fost unul excelent.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • pentru sos:
  • 300 gr brocolii (congelati am folosit eu)
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 praf de sare, chili rasniti, cimbru uscat
  • nucsoara proaspat rasa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru(Milkana am folosit eu)
  • pentru deasupra:
  • 1 pumn de pesmet facut in casa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru:

Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat.

Pentru sos: se pune untul si uleiul intr-un vas cu fund dublu. Se lasa sa se incinga si sa se topeasca untul, apoi se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga treptat lapte fierbinte, amestecand cu telul pana la incorporarea laptelui in sos. Se adauga un praf de sare si nucsoara proaspat rasa, smantana, bucatele de branza si se amesteca. Se lasa sosul sa fiarba 5 minute, amestecand cu telul sa nu se prinda sosul. Se pun brocolii si se fierb 15 minute pana se inmoaie. Se scurg de apa, se pun in bolul robotului si se pasireaza. Piureul rezultat se pune peste sosul alb, se amesteca cu o spatula. Sosul "verde" rezultat se pune peste conopida. Deasupra punem o mana de pesmet si bucatele de branza. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana se rumeneste deasupra. Se serveste calda. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

pentru pesmet am folosit paine veche de 3-4 zile pe care am maruntit-o la robotul de bucatarie

2

daca nu va place branza cu mucegai albastru o puteti inlocui cu o alta branza moale, care se topeste

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu sos Bechamel