Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta

de mihaelalalala in Mancaruri de legume, 6 Iun 2014 | 11470 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa care poate fi pregatita atat la pranz cat si la cina.

Merita incercata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 150 gr pancetta (bacon)
  • 150 gr telemea
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • sare si piper

BESCIAMELLA:

  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta:

Fierbem conopida in apa cu sare timp de 10 minute (nu trebuie sa fie prea fiarta) dupa care o dam la racit. Intre timp pregatim besciamella.

BESCIAMELLA:

- topim untul intr-o cratita;

- adaugam faina treptat amestecand bine avand grija sa nu se formeze cocoloase;

- apoi adaugam laptele caldut putin cate putin;

- lasam totul sa fiarba amestecand continu timp de 5-6 minute, iar la sfarsit adaugam praful de sare.

Dupa ce conopida s-a racit, o punem intr-o tava tapetata cu hartie, adaugam pancetta, branza telemea taiata cubulete, besciamella si ouale batute cu smanatana, iar deasupra am presurat putin sare si piper dupa gust.

Dam tava la cuptor (180°-200°) timp de 30 de minute.

 

 

TIPS-URI

1

dupa ce am scos tava din cuptor am adaugat putin patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida intreaga la cuptor