Conopida pane

de rodica_m in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2011 | 6496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 4 oua 
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri lapte 
  • 100 gr pesmet
  • sare  
  • piper 
  • boia dulce/iute 
  • ulei pentru prajit  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Conopida se spala sub jet de apa, se desface in buchetele.

Punem apa la fiert, adaugam putina sare. Dupa ce da in clocot se pun buchetelele de conopida in apa si se mai tin 5 min din momentul cand incepe iar apa sa fiarba. 

Se scot buchetelele si se lasa la racit.

Intre timp batem ouale cu sare, piper, boia dulce sau iute. Adaugam faina, amestecam energic sa nu se formeze cocoloase, adaugam laptele.

Punem pesmetul intr-o farfurie.

In uleiul incis punem pe rand fiecare bucata de conopida trecuta prin amestecul de ou si faina, apoi prin pesmet. Se rumenesc pe toate partile.

Noi am servit conopida pane cu doua feluri de sos: unul  picant ce contine rosii, ardei iute si usturoi,  si altul cu maioneza si usturoi (mai putin picant).

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]