Copanele pane, cu pesmet

de vasimur in Pui, 8 Oct 2017 | 4494 vizualizari

 

Copănele pane, crocante, delicioase și ușor de făcut, oare cui nu-i plac?
 
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții.

 

INGREDIENTE

  • 4 copănele
  • 2 ouă
  • 3 linguri cu vârf, de făină
  • 3-4 linguri cu vîrf, de pesmet
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele pane, cu pesmet:

Se spală copănelele, se scurg bine de apă și se șterg cu un prosop de bucătărie sau cu prosoape de hârtie.

Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze.

Se toarnă ulei într-o cratiță și se încinge bine.

Se tăvălesc copănelele prin compoziția preparată anterior, după care se dau prin pesmetul în care am pus: sare, boia de ardei și piper, după gust.

Se pun copănelele la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți la foc potrivit, ca să nu se ardă. Când sunt gata, se scurg de ulei pe câteva prosoape de hârtie și se pun într-un vas.

Copănelele pane se pot servi cu cartofi piure, natur, prăjiți sau cu pilaf de orez și cu murături.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Uleiul să fie bine încins când puneți copănelele la prăjit.

2

Este bine ca uleiul să fie suficient pentru a scufunda copănelele în el. Astfel, ele vor fi bine pătrunse.

3

Prăjiți copănelele la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.

4

Rumeniți copănelele pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele pane, cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu cartofi si mazare la cuptor