Pentru azi, îți propunem un preparat celebru în varianta light și gustoasă, un cordon bleu făcut cu vinete, cu o crustă crocantă. Pentru acest Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă, am folosit următoarele ingrediente: vinete, șuncă, cașcaval, ouă, pesmet și făină.
Cum se prepara acest Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă:
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz și pune puțin ulei de măsline.
Curăță și feliază subțire vânăta și cașcavalul. Amestecă făina cu sare și piper.
Sparge cele două ouă într-un bol, adaugă un praf de sare și amestecă-le bine.
Formează pachețele, așezând o felie de vânătă, o felie de cașcaval, o felie de șuncă, apoi încă una de cașcaval și ultima de vânătă.
Trece fiecare pachețel format, prin făină, ou bătut și pesmet și așază în tavă. Stropește pachețelele cu puțin ulei de măsline.
Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și servește o porție generoasă din acest cordon bleu gustos și sănătos.
Incearca si reteta de Vinete umplute cu legume si branzeturi sau varianta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta, un preparat delicios.
Iti recomandam si reteta de Vinete pane cu sos de rosii.
Poftă bună!