Cornulete aperitiv cu branza

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2017 | 10572 vizualizari

 

Sunt mai mult decat minunate aceste cornulete, merg intr-o seara oarecare, cu o bere alaturi sau intr-un platou festiv ca aperitiv. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/cornulete-aperitiv-cu-branza/
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 oua
  • 400 g telemea
  • 4 linguri cu varf cu untura
  • 700 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite cu sare grunjoasa
  • 2 galbenusuri + 4 linguri de lapte
  • mac
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu branza:

Mai intai, punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina.

Impartim aluatul in 12 parti egale. Intindem foile cat mai subtiri, le taiem ca pe cornulete si rulam.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbebusurile amestecate cu lapte si presaram seminte de mac deasupra.

Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 25-max. 30 de min.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa le puneti branza si in interior.

2

Macul de deasupra este optional :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu cascaval si telemea