Cornulete ''Buni''

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Oct 2014 | 10752 vizualizari

 

Ce sa zic,aseara Bunica a postat o reteta de cornulete,de cum le-am vazut mi-a ramas gandul la ele,le-am visat toata noaptea.Asa ca azi m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 g untura
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • cca 550 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplut
  • rahat
  • Pentru pudrat
  • zahar farin cu vanilie
Portii: 115
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete ''Buni'':

Intr-un castron cernem 400 g faina, facem o adancituta in mijloc, punem untura, oul, sarea si drojdia, peste ele incepem sa turnam laptele caldut si omogenizam. La final adaugam si restul de faina, trebuie sa obtinem un aluat nelipicios.Il impartim in 5 bile si il dam la frigider pentru cca 10 min.

Intre timp taiem rahatul bucatele, tapetam o tava cu hartie de copt. Dupa 10 min de stat la rece, luam o bila de aluat si o intindem cat mai subtire, apoi o taiem in patrate nu foarte mari. Pe fiecare patratel punem o bucatica de rahat, rulam si asezam in tava. Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10 min, sunt gata cand incep sa se rumeneasca. Se pudreaza cu zahar cand le scoatem din cuptor.

Delicioase,multumesc Buni pentru reteta.

TIPS-URI

1

sub tava cu cornulete am pus o craticioara cu apa,sa nu se arda pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete ''Buni''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat