Cornulete cu nuca

de lacrimioara in Dulciuri, 9 Ian 2011 | 10658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina,
  • 300 grame margarina,
  • 200 grame smantana,
  • 3 oua,
  • 250gr nuca macinata,
  • 200 grame zahar
  • un praf de sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Se freaca faina cu 250 grame margarina,( ouale se separa) se adauga galbenusurile, smantana, praful de sare si se framanta pana devine un aluat potrivit. Il imparim in 8 parii si fiecare  parte o intindem fasie si o ungem cu restul de margarina  care am topit-o  si rulam formand un sul. La fel facem cu toate celelelalte parti le dam la frigider 1/2 ora (in poze se vad 4   parti ca eu am facut jumatate din portie).

Dupa ce au stat la frigider se ia fiecare sul si se taie in 4 fiecare parte o intindem frumos cu sucitorul si punem umplutura dupa care rulam in forma de cornulet. Umplutura  o facem in felul urmator: batem albusurile spuma cu cele 200 grame zahar pana raman tepene dupa care adaugam nuca macinata. Dupa ce am terminat  de umplut cornuletele. Sant super bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze-“Layali libnan”