Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2014 | 4583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 30 gr. seminte de mac
  • 2 linguri seminte de in
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 500 gr. ciuperci
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • marar deshidratat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam apa calduta, smantana (la temperatura camerei), semintele de mac si in, apoi amestecam.Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura: curatam si spalam ciupercile. Le tocam marunt si le calim in ulei impreuna cu ceapa tocata, sare si piper dupa gust. Cand se evapora toata apa lasata, tragem tigaia de pe foc si lasam ciupercile sa se raceasca.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o ungem cu pasta de tomate diluata, impartim aluatul cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din ciupercile calite cu ceapa. lam cornuletele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa, seminte de in, apoi le dam la cuptor la temperatura de 180 grade pana se rumenesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sunt bune atat calde cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv (Reteta 300)