Cornulete cu rahat

de Tabita _ in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 4628 vizualizari

 

Am vazut reteta pe e-retete.ro si la Pasiune pentru bucatarie. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
  • 460 gr faina alba
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 9-10 linguri apa
  • Umplutura:
  • rahat colorat
  • Pe deasupra:
  • 150 g zahar pudra vanilat
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Rahatul se taie in bucatele.

O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se framanta 5-10 minute. Nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Se pudreaza suprafata de lucru cu faina, se pune aluatul si se intinde o foaie subtire de aluat. 

Se decupeaza marginile pentru a se obtine un dreptunghi. Se taie patrate sau triunghiuri, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza.

 Se aseaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. 

 Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru ~30 minute.

 Se pudreaza cu zahar pudra cat sunt inca fierbinti.

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce umplutura preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete pufoase cu rahat