Cornulete cu unt

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2012 | 7408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 galbenus
  • 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr)  
  • 1/2 lingura sare  
  • 1 lingurita zahar  
  • 300 ml lapte caldut
  • unt  
  • albus pentru uns
  • diverse seminte (susan, chimen, in)      
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu unt:

Incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, apoi punem jumatate din cantitate peste faina amestecata cu sare. Deasupra punem galbenusul, incepem sa amestecam si adaugam restul de lapte. Framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vasul Tupperware si a crescut mai repede de o ora.

Impartim aluatul in 6 bucati egale si intindem aluatul unul cate unul in forma de cerc. Apoi taiem circa 8 feliute, asezam la baza feliei un cubulet de unt si rulam. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu albus si presaram cu seminte (susan, chimen, in, etc).  Dam cornuletele la cuptorul preincalzit pana capata o culoare aurie, aproximativ 25-30 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]