Cornulete in doua culori cu dulceata

de gaby_gabytza in Dulciuri, 12 Aug 2011 | 6760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5 kg faina
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 cub drojdie
  • 1 sticluta rom
  • 1 borcan dulceata de visine
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 250 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete in doua culori cu dulceata:

Preparare cornuletele in doua culori cu dulceata

Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam 5 minute aluatul sa se odihnesca cat sa se dizolve bine drojdia .Dupa aceea adugam 500 g faina si amestecam iarasi. Impartim coca in doua lighenase, in primul lighenas adaugam peste coca 5 plicuri zahar vanilat si faina cat sa se desprinda aluatul de pe mana si amestecam, iar in al doilea lighenas punem peste coca cacoa si faina tot asa ca in celalalt lighenas si amestecam.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Luam o bucata din primul aluat si intindem o foaie subtire cat sa se vada prin el si ii facem o forma rotunda (eu am facut cu o farfurie lata) si asa repetam si cu celalat aluat si punem una peste alta.Taiem triunghiuri si umplem cu cate un pic de dulceata, sa nu punem prea mult ca o sa curga afara. Incepem sa le invartim si le punem in tava, putem sa inversam foile. Sa le punem mai rare caci ele o sa creasca si sa le punem cu capatul in jos ca sa nu se desfaca.

Dam tava la cuptor. Facem siropul punand apa si zaharul la fiert, iar dupa ce s-a fiert dam sa se raceasca. Scoatem cornuletele in doua culori cu dulceata cand s-au rumenit si le dam repede prin siropul rece, iar deasupra putem sa punem zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]