Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos

de Dana_Retetegg in Prajituri, 31 Ian 2011 | 16447 vizualizari

 

De multa vreme aveam pofta de cornulete, bune si fragede, ca in copilarie. Asa ca a venit la fix propunerea soacrei mele de a face impreuna "ceva dulce" si rapid.

Ne-am ales cu un bol maree plin de cornulete!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura,
  • 100 gr iaurt simplu,
  • 1 ou, un praf de sare,
  • un cub de drojdie,
  • faina cat cuprinde;
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr gem de prune,
  • 2 lingurite cacao,
  • 150 gr nuci maruntite,
  • 80 gr nuca de cocos,
  • rahat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos:

Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent.

Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat.

Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos. Obtinem o crema cu care vom umple cornuletele.

Pe fiecare cerc de aluat se pune in mijloc o lingurita de crema si se inchid sub forma unor semilune.

Noi am facut si sub alta forma, am taiat aluatul in fasii lungi apoi in dreptunghiuri mici si le-am umplut cu rahat.

Le-am lasat in cuptor aproximativ 25 de minute la foc mediu.

Cand sunt calde le dam prin zahar pudra si apoi le savuram cu pofta.

Sunt foarte bune sa le consumati si zilele urmatoare fiindca raman fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (19)

Dana_Retetegg 1

31.01.2011, 20:45

Multumesc mult de aprecieri , le impart cu mama soacra

kamy 1

01.02.2011, 20:15

da...aluatul cu untura super fraged

Sylvia 1

03.02.2011, 18:51

Wow ce bunatate ai facut imi si imaginez ce fragede sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca