Cornuri

de silvianart in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 2601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr. margarina /unt/ 10 ml ulei
  • 30 ml iaurt
  • 90 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou + 1 galbenus pt aluat
  • 1 ou + 1 lingura lapte pt. a le unge
  • 80 gr zahar
  • 1 plic zh vanilat
  • 1 drojdie plic 7gr.
  • 450 -500 gr faina
  • sare
  • gem/branza/rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus, framantam bine, (atentie la consistenta aluatului, sa fie ok la atingere, daca nu, adaugam treptat faina, dar dupa ce, in prealabil, am framantat bine), lasam la dospit 30 min. Intindem discuri pe blat, le taiem in triunghiuri, umplem cu ce dorim, gem, branza, rahat, rulam, le asezam in tava pe hartia de copt, lasam sa mai creasca putin 10-15 min. le ungem si le dam la cuptor, 45 minute, la 160 grade C, sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera