Cornuri colorate

de anca_rm in Prajituri, 21 Noi 2013 | 4101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -0.5 litru lapte
  • -25 gr drojdie
  • -un plic praf de copt
  • -2 linguri zahar
  • -3 oua
  • -200 ml ulei
  • -0.7 kg faina
  • -2 linguri cacao
  • Pt umplutura :
  • -300 gr nuca macinata
  • -400 ml magiun
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri colorate:

Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia .

 Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute .

 Dupa aceea batem 2 oua putin cu furculita si le adaugam peste laptele cu drojdie .

 Punem praful de copt, uleiul si faina cat cuprinde .

Se framanta bine si se pune din nou la dospit .

 Dupa ce a crescut destul (si-a dublat volumul ) il impartim in doua bucati egale .

  O bucata o framantam cu cacao.

 Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul pe rand cu sucitorul , il facem cam de 0.5 cm grosime .

 Prima foaie , daca nu aveti loc, dupa ce e intinsa o presaram cu faina si o  rulam pentru a putea intinde a doua foaie.

 Punem foile una peste alta si mai sucim putin cu sucitorul pentru a se lipi una de alta .

 Taiem aluatul in patrate si un colt il taiem cu cutitul in doua .

 Preparam umplutura : amestecam magiunul cu nuca .

 Pe fiecare patratel punem cate o lingura din umplutura (se poate folosi orice alta umplutura : rahat , gem , nuca , mac etc ) si formam cornul: luam coltul patratului opus celui taiat si rulam , apasam usor pe capete si asezam in tava tapetata cu hartie.

 Ungem cu un ou batut  si dam tava la cuptor .

TIPS-URI

1

patratele se pot intoarce pe partea alba sau maro

2

puteti adauga arome daca doriti

3

marimea o decideti d-voastra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu unt si aroma de vanilie