Cornuri de paine cu susan

de RuxyRux in Piine, 28 Oct 2014 | 4957 vizualizari

 

Minunate!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr faina
  • 60 ml ulei (de palmier va recomand)
  • 3 lingurite rase de sare
  • 5 linguri cu varf de zahar
  • 2 plicuri de drojdie
  • 650 ml apa calduta
  • 2 galbenusuri + 8 linguri lapte + 1 lingura de zahar pentru uns
  • susan (sau mac daca nu va place)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de paine cu susan:

Din aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi.

Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea si uleiul pe margine, drojdia si zaharul in centru, apoi se adauga apa calduta si se framanta in jur de 6 sau 7 minute aluatul. Se cresteaza coca adanc in forma de cruce si se lasa la crescut  timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Cand este gata se pliaza de cateva ori si se imparte in 8 bucati egale.

Fiecare bucata se va intinde pe o suprafata infainata in forma de cerc, dar nu foarte subtire. Rulam usor si formam cornul pe care il asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.

Formam toate cornurile si le lasam la crescut  20 de minute la loc cald langa aragaz.

Vom unge pe rand fiecare bucata cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut si zahar, apoi vom presara susan din belsug.

Am copt cornurile pentru aproximativ 35 de minute ( sau pana se rumenesc, in functie de cuptor).

Mare bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de paine cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa