Cornuri fine

de ana in Dulciuri, 23 Feb 2011 | 7184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de faina
  • Un praf  de sare
  • 25 de grame de drojdie proaspata
  • 1cana de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 60 de grame de untura de porc
  • 200 de lapte
  • 1 galbenus pentru finisat, seminte dupa plac pentru ornat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fine:

 Cernem faina intr-un bol,apoi  facem o adancitura in mijlocul fainii in care adaugam drojdia frecata cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de lapte caldut.Punem bolul la loc calduros pana incepe drojdia sa creasca.

Galbenusurile si untura se incorporeaza in laptele caldu apoi compozitia obtinuta se incorporeaza in faina.Se framanta bine pana se obtine un aluat fin. Lasam vasul  la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Impartim  aluatul in 5 parti egale pe care le modelam ca in imagini. Eu le-am umplut cu rahat .Puteti opta pentru orice fel de umplutura.Dupa ce am rulat cornurile le-am lasat sa creasca ,apoi l-am uns cu galbenus de ou si am presarat seminte de susan si chimien . Le coacem la foc mic.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]