Dupa ce am descoperit utilitatea Masinii de facut paine, n-am mai iertat-o de loc si i-am cerut ajutorul de cate ori am putut.
Si l-a reteta asta o folosesc cu brio!
Am pus ingredientele in masina de facut paine in ordinea de mai sus. Se seteaza programul de framantat si dospit.
Dupa ce masina isi termina programul, se scoate coca din cuva, se aseaza pe masa de lucru infainata. Eu am impartit coca in doua gramajoare si le-am intins pe rand in forma de cerc cu grosimea de 5-6 mm si am taiat cercul in 8 sub forma de raze. Am pus la capatul lat o lingurita babana de gem de gutui si le-am rulat. Le-am asezat in tava de la aragaz pe hartie de copt si le-am lasat la cald sa mai dospeasca, vreo 1/2 de ora. Dupa ce au crescut le-am uns cu ou batut cu un pic de lapte, am presarat seminte de susan si le-am bagat la cuptor.
Ies extrem de pufoase si se pot manca atat calde cat si reci cu o cana de lapte alaturi, sau fara.
Pofta buna!
1
Se pot umple si cu rahat, nuca si chiar cu branza dulce.
2
In instructiunile masinii de facut paine scrie ca drojdia nu trebuie sa atinga componenetele lichide.