Cornuri pufoase cu branza

de Giana in Piine, 12 Noi 2014 | 82654 vizualizari

 

La fel ca melcisorii pufosi, aceste cornuri sunt foarte bune si fragede. Se pastreaza pufoase pentru mult timp datorita retetei pentru aluat (amestecul de apa si lapte) si al modului de dospire si lucrare al aluatului.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua (un galbenus l-am folosit pentru a unge cornurile)
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600-700 g faina
  • 50 g margarina topita (pentru a unge foile)
  • 500 g branza faramata pentru umplutura (eu am folosit telemea slab sarata)
Portii: 48
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu branza:

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului in forma rotunda cat marimea unei farfurii. Foile obtinute se ung cu margarina ca sa nu se lipeasca intre ele si se aseaza una peste alta pe o tava sau farfurie plata.

Foile se tin la frigider timp de 1 ora la dospit. Se ia apoi fiecare foaie si se intinde separat cu sucitorul. Se taie in 8 felii (ca la pizza). La baza fiecarei felii se pune branza si se ruleaza spre interior obtinand cornurile. Aceasta procedura se repeta pentru fiecare foaie. Astfel, se obtin 48 de cornuri. Se asaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Cornurile se pastreaza pufoase mai multe zile in recipiente cu capac sau acoperite cu folie de plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Giana 1

09.02.2015, 16:43

Mirela, iti garantez ca aluatul va creste si in frigider

papabundetot 1

24.04.2015, 10:14

super reteta, o si pun la favorite

CarmenArdeleanu 1

02.11.2018, 10:05

Bună ziua! Vă rog din suflet să-mi spuneți și mie, pt că sunt în Cipru și nu găsesc, cu ce se poate înlocui intaritorul de frișcă??? Mulțumesc mult!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu susan (de post)