Coronita cu branza de vaci si scortisoara

de La Ancuta in Dulciuri, 18 Noi 2012 | 3602 vizualizari

 

Imi plac foarte mult deserturile cu aluat dospit. Iar de cand s-a racorit afara, si simtim ca se apropie iarna, este o adevarata placere sa coc cate ceva cu aluat dospit. De data aceasta am incercat o coronita cu branza de vaci si scortisoara, foarte aromata si pufoasa.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 1 ou
  • 100 g apa calduta
  • 100 g lapte caldut
  • esenta de migdale (optional)
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu branza de vaci si scortisoara:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 2 lingurite de zahar. Lasam la crescut 5-10 minute.
Cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc. Adaugam in mijlocul fainii unul moale, oul, restul de zahar si drojdia activata Incepem sa framantam dupa care adaugam un praf de sare, laptele si apa caldute precum si esenta de migdale.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.
Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut la loc caldut, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, il rasturnam pe masa de lucru si framantam putin, pentru a scoate aerul. Intindem apoi o foaie dreptunghiulara pe care o ungem cu branza de vaci amestecata cu zaharul si scortisoara.

Rulam pe partea lunga iar apoi cu un cutit ascutit taiem ruloul pe jumatate, lasand insa un capat netaieat. Rasucim cele doua bucati rezultate iar apoi unim captele, formand o coronita.

Punem coronita in tava tapetata cu hartie de copt si lasam inca 15-20 de minute la crescut. Dupa ce a crescut presaram coronita cu zahar si o dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra (~30 de minute).

Scoatem pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu branza de vaci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

La Ancuta 1

19.11.2012, 15:23

Dia, in cazul asta chiar ca-s multi kilometrii astia.

ANNA_46 1

19.11.2012, 19:41

Ce buna coronita

La Ancuta 1

19.11.2012, 20:36

Multumesc Anna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si dulceata de pepene rosu