Coronita cu nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Feb 2014 | 6541 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta draguta, la fix le-a postat, aveam nevoie de ceva bun, aspectos. Eu am mai plusat un pic la zahar si nuca, ca-mi place mai dulce. Una peste alta, tare frumoase si gustoase, n-am rezistat si "am gustat"

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 2 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 150 g nuca ( mergea si mai multa)
  • 1 lingura cacao
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu nuca:

Aluat : Drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 2 linguri de zahar, amestecate se lasa la crescut 5 minute. Intr-un castron punem faina cernuta, in mijloc punem cele 2 oua, restul de zahar, sarea, coaja de lamaie si drojdia. Cu o lingura de lemn amestecam bine, turnand laptele caldut, putin cate putin. Untul il topim si il incorporam in aluat, framantam bine cca 20 minute, apoi lasam la crescut 1 ora, la loc caldut.

Umplutura: Batem cele 2 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem bine. La final adaugam cacaoa si nuca macinata.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 11 bucati cat de cat egale, ieseau 12 daca le imparteam la marele fix, dar nu prea am rabdare. Fiecare bucata o intindem in asa fel incat sa arate ca un oval, intindem umplutura pe suprafata. Cu rola de taiat facem niste crestaturi pe suprafta intinsa fara sa taiem pana la capat, apoi rulam obilic. Sulul obtinut il unim la capete si formam coronita. Ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si dam la cuptorul preincalzit pana devin rumene.

TIPS-URI

1

sub tava in care coaceti sa puneti o craticioara cu apa ,sa nu se arda pe fund coronitele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]