Cosulete cu crema de branza si verdeata

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2012 | 4853 vizualizari

 

Continuam marea aventura in bucatarie de sarbatori, cu un aperitiv simplu si gustos, care a stat pe masa noastra de Craciun, alaturi de alte bunatati "d-ale porcului" si a fost bine venit pentru ca aveam nevoie si de ceva mai light.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat congelat (un pachet are 2 foi si eu am folosit numai una),
  • 300 g branza proaspata,
  • 2-3 linguri smantana,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • piper,
  • oregano,
  • busuioc,
  • 1 leg. ceapa verde,
  • 1/2 leg patrunjel,
  • 1/2 leg marar,
  • seminte de mas si susan optional
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de branza si verdeata:

Am decongelat aluatul la temperatura camerei si am intins una din foi pe masa de lucru.  

Am taiat cu ajutorul unei forme rotunde 9 cercuri.  

Eu am copt aluatul in formele pentru briose asa ca a avut aspectul unor cosulete, dar e ok si daca il taiati simplu cu forma sau pahar si il coaceti in tava.  

Daca vreti cosulete, intindeti usor aluatul pe marginile formei de briosa. Aluatul trebuie intepat in 2-3 locuri cu o furculita. In fiecare cosulet punem o hartiuta mica de copt si pe ea cateva boabe de fasole (sau de orez am avut eu) si astfel evitati sa se ridice mijlocul aluatului.  

Am pus tava la cuptor la foc mic, 10-15 min. La mine a mers repede fiind tava cu cate 6 forme de briosa, dar chiar daca sunt forme individuale le punem impreuna in cuptor ca sa nu coacem mai multe serii.  

Am scos cosuletele din forme si le-am lasat sa se raceasca.  

Intre timp am amestecat branza cu smantana, verdeturile taiate marunt si condimentele.  

Am umplut fiecare cosulet de aluat cu 2-3 lingurite de crema de branza si verdeturi, apoi am decorat cu seminte de mac, susan si frunze de patrunjel.

Un aperitiv excelent pentru o masa festiva! Merita sa-l incercati! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Balmos fals