La noi vin la colindat si barbati, iar acestia prefera ceva sarat si un pahar de tuica asa ca am pregatit aceste aperitive cu vinete special pentru ei. Asa deci daruri pentru colindatori. Bunatati pentru colindatori
Aluatul:
Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati
Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un aluat omogen si maleabil.
Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora in folie de plastic .
Umplutura:
Ceapa o taiem solzisori si o calim in ulei . Scurgem execesul de ulei si punem ceapa peste vinetele tocate si scurse.
Razuim cascavalul si il lasam , deocamdata deoparte.
Ouale le separam: galbenusurile le batem cu o furculita impreuna cu sare si piper, albusurile deocamdata le lasam deoparte la temperatura camerei .
Amestecam vinetele cu ceapa , ¾ parti din cascaval si galbenusurile si gustam sa vedem daca sunt potrivite de sare si piper.
Din aluat intindem o foaie cam de 0.5 cm grosime si decupam cercuri cu un pahar. Asezam cercurile in formele de tarta sau briose.
Acum e momentul sa batem albusurile spuma tare si sa le incorporam prin rasturnare in vinete.
Umplem cosuletele cu vinete si dam totul la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Scoatem din cuptor si presaram deasupra fiecarui cosulet putin cascaval razuit (din cel ramas ) , punem din nou la cuptor si mai lasam 10 minute.
Sunt bune caldute , dar si mai bune reci.