Cotlet de porc marinat

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 9 Ian 2011 | 6619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 cotlet(200 g)
  •   sare,piper
  •   1 lingura mustar
  •   1 lingura miere
  •   4 linguri otet balsamic
  •   sare,piper cu lamaie

 Sos:

  •   1/2 lingurita amidon
  •   1 ceasca apa
  •   sare,piper

  Garnitura:

  •   150 g orez
  •   sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc marinat:

Cotletului i se scoate osul,se bate foarte putin cu ciocanul pentru snitele,se sareaza si se pipereaza.

Mustarul se amesteca cu mierea si se omogenizeaza.Cu amestecul de mustar,cu ajutorul unei pensule se unge cotletul pe ambele parti.

Intru-un castron se toarna otetul balsamic si se pune cotletul.Se lasa acoperit,la frigider pentru 3-4 ore.Dupa acest timp se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 3-4 ore.
Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline si se rumeneste cotletul cate 10 minute pe ambele parti.Se scoate pe o farmurie si se pastreaza la cald.


Sos:

In uleiul ramas se toarna o ceasca de apa in care s-a dizolvat 1/2 lingurita amidn si se amesteca bine.Se sareaza si se pipereaza si se tine pe foc mic pana s ingroase putin,amestecand incontinuu.


Garnitura:
Orezul se fierbe cu sare si piper,al dente!
Pe un platou se aseaza cotletul de porc cald,langa se aseaza orezul si sos dupa preerinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc marinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]