Cotlet glazurat

de simona72 in Mezel de casa, 31 Ian 2016 | 8917 vizualizari

 

L-am pregatit in ideea de a inlocui mezelul cumparat din magazin. Am folosit cateva mirodenii si un sos nou achizitionat, „Sos pentru rata Peking picant”. Crusta e delicioasa, aromata, carnea usor seaca, datorita modului de preparare, dar taiata in felii subtiri merge de minune la sandvisuri. Odata cu inceperea scolii am avut nevoie de ceva preparate pentru pachetelul de la scoala, asa ca am incercat o noua varianta de mezel…

 

INGREDIENTE

1 bucata cotlet fara os de aproximativ 1,8 kg

  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos pentru rata Peking
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet glazurat:

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa.

Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta. Cu acesata emusie se unge cotletul pe toate partile. Se aseaza cotletul pe o tava cu hartie de copt si se lasa la loc racoros 1 ora. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Se intoarce bucata de carne si se mai lasa la cuptor pentru inca 30 minute. Dupa expirarea timpului se aduna marginile hartiei de copt, se inveleste intr-o alta hartie de copt bucata de carne, se marste temperatura la 190 grade si se mai lasa inca 30 minute. Se dezveleste carnea din hartie, se pune in cuptor cat mai aproape de gril si se lasa pana prinde crusta, aproximativ 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca, se inveleste in hartie de copt, se da la frigider pana a doua zi, apoi se feliaza subtire si se serveste. Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

· Pentru a se felia cat mai usor si mai bine se da la frigider pana a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet glazurat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

anca_rm 1

02.02.2016, 09:50

vreau si eu un pachetel cu din asta foarte bunnn

Zamfira 1

02.02.2016, 11:47

mihaelar63 1

27.04.2018, 11:52

Foarte buuun !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise