Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

de anuta in Porc, 18 Mai 2019 | 2254 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie".
Un deliciu!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc cotlete de porc, cu os
  • o mana de fasole verde prefiarta si scursa bine
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor,piper,dafin,oregano,maghiran),
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • cateva ciuperci champignion,
  • marar verde,
  • un galbenus,
  • 4 scobitori de bambus ,
  • folie de aluminiu,
  • 2 bucati de prapur de miel,
  • un praf de boia dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel:

Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura, pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija pana la os (portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.

 Se da in cateva clocote fasolea verde, se trece sub jet de apa rece (sau prefiarta, congelata), se scurge bine. Ceapa se taie marunt, ciupercile curatate se feliaza.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic fasolea, ceapa si ciupercile, se sareaza si condimenteaza, apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.

Cu aceasta umplutura se umple fiecare cotlet, se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori, se infasoara in prapur si se pun in tava mai inalta (forma de chec). Deasupra se  stropeste cu un pic de ulei de masline, condimente, cateii de usturoi feliati, amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce (sau picanta,dupa gust). Se toarna un pahar de apa (sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute, apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute, sa faca o crusta frumoasa deasupra. Cat este preparatul cald, se indeparteaza cele 4 scobitori de bambus. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic. Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ina 1

21.05.2019, 20:55

Super retete ai, dar eu m-am indragostit de pozele tale )

anuta 1

22.05.2019, 06:57

Multumesc mult Ina si retetele tale sunt minunate ,cat despre poze,ma chinui din cateva zeci sa scot macar 2-3 mai bune...

Anett 1

27.12.2021, 20:23

Super reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]