Cous-cous cu legume si carne de gaina

de Oana in Pui, 31 Mar 2010 | 6942 vizualizari

 

Foarte gustos si plin de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • doua copane de gaina (de la mamaie, de preferat)
  • un morcov
  • ardei gras rosu si galben
  • o ceapa
  • o felie mare de telina
  • o cana cu cous-cous
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume si carne de gaina:

Copanele se taie pe jumatate, se spala si de dau intr-un clocot, sa iasa spuma. Se arunca apa, se spala carnea si se pune iar la fiert in 2,5 l apa. Fiind gaina de tzara fierbe putin mai greu...se adauga sare si se fierbe cu capac pana incepe sa se desprinda carnea de pe oase. Se poate folosi oala sub presiune. Spre final se adauga legumele curatate, intregi.

Cand carnea a fiert se scoate si se dezoseaza, apoi se taie in cuburi. Legumele se scot din zeama si se mixeaza cu blenderul. In zeama fierbinte ramasa, aproximativ 1 l de supa, se adauga cous-cous-ul, legumele mixate si carnea taiata, se amesteca si se acopera cu capacul. Se lasa sa se umfle, amestecand din cand in cand.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume si carne de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume la cuptor