Covrigi

de angyb in Piine, 25 Sep 2012 | 11002 vizualizari

 

by Poliana

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de ulei
  • 300 ml apa calduta
  • Pt.oparit:
  • 2 litri de apa
  • 6 lingurite bicarbonat
  • 2 linguri de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Drojdia o punem intr-un vas cu un pic de faina ,zahar si un pic de apa calduta .Amestecam putin si lasam la loc cald 10-15 minute.

Intr-un castron punem faina alba ,facem  gropita si punem maiaua si incepem sa framantam adaugam sarea si apa calduta .Se adauga lingura de ulei si continuam sa framantam bine pana cand devine un aluat nelipicios. Lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 12 bucati ,modelam un snur lung si ii dam forma de covrigi.

Punem la fiert apa cu bicarbonatul si sarea. Luam fiecare covrig si il oparim aproximativ 30 de secunde.

Asezam covrigi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si  se presara cu mac sau sare.

Dam la cuptor la 220 de grade aproxiamativ 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot