Covrigi

de angyb in Piine, 25 Sep 2012 | 11590 vizualizari

 

by Poliana

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de ulei
  • 300 ml apa calduta
  • Pt.oparit:
  • 2 litri de apa
  • 6 lingurite bicarbonat
  • 2 linguri de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Drojdia o punem intr-un vas cu un pic de faina ,zahar si un pic de apa calduta .Amestecam putin si lasam la loc cald 10-15 minute.

Intr-un castron punem faina alba ,facem  gropita si punem maiaua si incepem sa framantam adaugam sarea si apa calduta .Se adauga lingura de ulei si continuam sa framantam bine pana cand devine un aluat nelipicios. Lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 12 bucati ,modelam un snur lung si ii dam forma de covrigi.

Punem la fiert apa cu bicarbonatul si sarea. Luam fiecare covrig si il oparim aproximativ 30 de secunde.

Asezam covrigi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si  se presara cu mac sau sare.

Dam la cuptor la 220 de grade aproxiamativ 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Cris2711 1

25.09.2012, 20:12

ce covrigei cu mac deliciosi

angyb 1

25.09.2012, 21:55

multumesc la toate

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:44

la favorite cu ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)