Covrigi cu dovleac

de Lau in Dulciuri, 15 Aug 2021 | 2657 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 1 dovleac placintar
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu dovleac:

Umplutura-dovleacul il curatam de coaja si il dam prin razatoare.

Adaugam intr-o cratita zaharul si dovleacul si punem pe foc amestecand ocazional pana ce se inmoaie,stingem focul si adaugam esenta si scortisoara dupa gust.

Cand s-a racit l-am mixat cu blenderul pentru a obtine o compozitie cremoasa.

Aluatul-intr-un vas amestecam faina cu zaharul,sarea,coaja de lamaie,facem o adancitura in moijloc si adaugam laptele amestcat cu untul topit,drojdia dizolvata cu putina apa calduta.

Framantam un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu folie si lasam pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata de cca 0,5 grosime taiem dreptunghiuri  si ungem cu dovleac,rulam cat mai strans.

Fiecare rulou il taiem in 2 dar lasam un capat netaiat.Cele 2 fasii le impletim formand altfel covrigul unind capetel.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam cca 10 min.

Le ungem cu galbenusul si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu dovleac