Covrigi cu sare si susan

de Sylvia in Piine, 4 Feb 2010 | 11718 vizualizari

 

Mi s-a facut dor de covrigii mancati in Romania in perioada studentiei :) si cum aici in Franta nu gasesc asa ceva am incercat sa ii fac eu acasa.

 

INGREDIENTE

  • Am facut un aluat clasic de paine doar ca am inlocuit jumatate cantitatea de apa cu lapte, am pus asadar
  • 500 grame de faina  alba,
  • 125 ml apa,
  • 125 ml lapte,
  • 25 grame de drojdie proaspata ,
  • o jumatate lingurita de zahar,
  • o lingurita sare,
  • o lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu sare si susan:

    Am facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat  din batonase de aluat covrigii.

    I-am fiert un minut in apa clocotita , pana se ridica la suprafata si se umfla putin.

   Am asezat covrigii pe tava de copt si am presarat pe unii sare mare si pe altii susan si i-am dat la cuptor la  200  de grade pt 20-25 minute, ultimele 5 minute lasati la temp maxima sa se rumeneasca si sa fie crocanti . Cu coptul poate si varia de la un cuptor la altul, adaptati timpul de coacere daca trebuie.

    I-am dat cu putin apa dupa ce i-am scos si abia am asteptat sa se racoreasca putin sa ii mancam    .

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu sare si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta