Cei mai rapizi și mai gustoși covrigi sunt cei cu aluat fără dospire și fără multă frământare. Îi poți savura sub formă de sendviș sau simpli alături de o sana.
Pentru acești Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă, ai nevoie de doar câteva ingrediente: făină, kefir, ulei, praf de copt și semințe.
Cum se prepara acesti Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă:
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Pune făina într-un bol, adaugă praful de copt, sarea și semințele și amestecă ușor ca să se distribuie uniform ingredientele.
Adaugă kefirul și uleiul și amestecă până se omogenizează aluatul.
Formează bile cu mâna umedă și fă câte o gaură în mijloc, apoi așază-le în tavă de copt.
Unge covrigii cu ou bătut și presară semințe.
Coace covrigii în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 20-25 de minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă covrigii la temperat.
Îi poți servi în combinația preferată. Sunt grozavi și ușor de făcut.