Covrigi din faina mixta

de T I M E A in Piine, 8 Mai 2012 | 5077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  100 gr faina de secara 
  • 100 gr faina neagra 
  • 300 gr faina alba tip 650 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 100 ml lapte 
  • 220 ml apa 
  • 3 linguri ulei 
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi din faina mixta:

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald fara curenti de aer, aprox o ora sau pana isi dubleaza aluatul volumul.

Ungem masa de lucru cu putin ulei apoi rupem cu mana din aluat si formam suluri lungi din care formam covrigii. 'vezi poza de mai jos'

Asezam covrigii intr-o tava tapetata cu foaie de copt si mai lasam la dospit 20 min.

Ungem apoi covrigii cu apa sarata si presaram seminte de susan.

Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 20 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi din faina mixta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]