Covrigi polonezi de casă - Deliciul perfect al oricărui moment

de Bucataras in Dulciuri, 8 Noi 2024 | 1937 vizualizari

 

Andra Mihail a pregătit astăzi niște covrigi polonezi delicioși și bine însiropați. Dacă vrei să îi încerci și tu, urmează această rețetă simplă și vei obține covrigi aromați, perfecți pentru o gustare sau un mic dejun special.
Pentru acești Covrigi polonezi de casă - Deliciul perfect al oricărui moment, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, ouă, unt, lapte, miere și fistic.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Covrigi polonezi de casă - Deliciul perfect al oricărui moment:
  • Aluat:
  • 500 g făină
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf sare
  • esență vanilie
  • Pentru modelat:
  • 100 g unt moale
  • Pentru sirop
  • 300 ml apă
  • 100 g miere
  • 150 g zahăr
  • În plus:
  • gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte
  • fistic mărunțit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi de casă - Deliciul perfect al oricărui moment:

Cum se prepara acesti Covrigi polonezi de casă - Deliciul perfect al oricărui moment:

Într-un vas, încălzește laptele, adaugă untul, un praf de sare, zahărul și esență de vanilie. Lasă pe foc până se topește untul, apoi amestecă să se omogenizeze compoziția lichidă. Lasă puțin la temperat.

Într-un bol mare, cerne făina, adaugă drojdia și amestecă. Adaugă compoziția lichidă, un ou și amestecă cu o spatulă până se încorporează. Scoate aluatul pe blatul de lucru și frământă-l până devine omogen și elastic. Poți să picuri 1-2 linguri de ulei ca să poți frământa mai ușor. Pune aluatul în bol, acoperă cu un prosop curat și lasă-l la dospit pentru o oră.

Între timp, prepară siropul. 

Pune apa într-un vas, pe foc și adaugă zahărul și mierea. Lasă până dă în câteva clocote, apoi închide focul și lasă la răcit siropul.

Scoate aluatul pe blatul de lucru înfăinat și întinde-l în strat egal, apoi unge-l cu unt moale. Împăturește aluatul și unge-l și pe partea exterioară, apoi împăturește-l din nou. Unge cu unt și partea de deasupra, apoi împăturește-l iar.

Ambalează aluatul în folie alimentară și pune-l la frigider pentru o oră.

Scoate aluatul pe blatul înfăinat, apoi întinde-l în strat egal. Taie fâșii subțiri, apoi răsucește-le și dă-le formă de covrig.  Așază fiecare covrig în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanță de 2-3 cm unul față de altul. Unge-i cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte.

Coace covrigii în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-35 de minute, până se rumenesc frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și însiropează-i bine. Presară fistic mărunțit deasupra.

Servește-i calzi, sunt delicioși.

Încearcă și rețeta de Covrigi cu ciocolată sau varianta de Covrigi turcești cu susan.

Îți recomandăm și rețeta de Covrigi sârbești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi de casă - Deliciul perfect al oricărui moment" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert covrigi Polonezi