Cozonac ardelenesc cu vin

de Rocsi in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 7211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie
  • 200 gr zahar
  • 70 ml vin alb
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 esenta rom
  • un strop sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • umplutura:
  • 150 gr nuca macinata
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • 1 esenta rom
  • rahat
  • stafide
  • 1 lingura cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac ardelenesc cu vin:

aluatul:galbenusurile le freci cu un strop de sare.

intr-un lighean puneti faina.

drojdia o amestecati cu putin lapte,1 lingurita zahar,2 linguri faina si o torni in mijloc peste faina si lasi la crescut.

restul de lapte il puneti la fiert cu zaharul,vanilia,coaja de lamaie,esenta de rom.

dupa ce maiaua a crescut,se pune laptele caldut peste faina,galbenusurile frecate,si vinul caldut.

amesteci bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

framanti apoi cu ulei caldut pana aluatul se desprinde de maini.

acoperi aluatul cu un prosop curat si il lasi la crescut.

intre timp prepari crema:albusurile le bati spuma.

acestea le adaugi peste nuca macinata,apoi se pune zaharul,esenta de rom,stafide inmuiate,bucatele rahat,cacao si amestecati bine toate(daca nuca nu s-a inmuiat suficient mai puneti putin lapte).

cand aluatul isi dubla volumul,il imparti in 2,intinzi fiecare bucata de aluat cu sucitorul pe o masa pudrata cu faina,umpleti cu crema si ii rulati.

pregatiti 2 tavi cu hartie de copt,puneti fiecare cozonac in tava.

bateti 1 ou iar cu acesta ungeti cozonacii pe deasupra .ii mai lasati in tava 15 min la crescut apoi ii bagati in cuptorul incins sii ii lasati pana sunt gata.

cand ii scoateti faceti un sirop din apa ,ulei ,zahar si ii ungeti pe deasupra si ii pudrati cu zahar pudra.

sa aveti pofta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac ardelenesc cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bile (din blat, chec sau prajitura ramasa)