Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

de Bucataras in Dulciuri, 19 Dec 2024 | 2527 vizualizari

 

Cozonacul Babka este renumit pentru savoarea pe care o are și pentru faptul că este un cozonac însiropat, de obicei cu alcool. Varianta noastră de azi este una adaptată, dar foarte gustoasă și aromată.
Pentru acest Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, nucă, cremă de ciocolată, suc de portocale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:
  • ~800 g aluat de cozonac 
  • 300 g crema de ciocolată (nutella)
  • 100 g nucă toccata
  • Pentru sirop:
  • 100 ml suc de portocale
  • 50 g zahăr
  • esență de rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:

Cum se prepara Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:

 Rețeta de aluat o găsești AICI

Mărunțește miezul de nucă. 

Pune aluatul pe un blat de lemn uns cu foarte puțin ulei și întinde-l în strat egal, în formă dreptunghiulară. Întinde crema de ciocolată pe toată suprafața aluatului și presară nuca tocată. Rulează aluatul strâns, apoi taie-l pe lung, în două jumătăți, dar nu de tot, lasă un capăt întreg. Împletește cele două fâșii, cu partea tăiată în sus și așază cozonacul în tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la dospit încă o jumătate de oră. 

Între timp, prepară siropul. 

Toarnă sucul de portocale într-o cratiță, adaugă zahărul și esența de rom. Pune la fiert compoziția și lasă până dă în 1-2 clocote, apoi lasă siropul la răcit.

După ce s-a copt cozonacul, scoate tava din cuptor și lasă-l 5 minute la temperat. Cu ajutorul unui pensule, însiropează cozonacul. 

Îl poți porționa după ce s-a răcit de tot.

Este un cozonac foarte gustos și aromat și va face deliciul meselor de sărbători. 

Incearcă si rețeta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos și bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.

Iți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]