Cozonac - baigli

de alinutzika in Dulciuri, 31 Mar 2012 | 7059 vizualizari

 

Daca tot urmeaza in curand Pastele, m-am gandit sa va prezint varianta mea delicioasa de cozonacei, micuti si tare tare gustosi..

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • aproximativ 500 g faina (cata cuprinde)
  • 3 linguri smantana
  • 1 pachet margarina topita
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte praf
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 cub drojdie
  • Umplutura mac:
  • 300 g mac
  • 200 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri dulceata (de care doriti)
  • 1 ou pt uns
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac - baigli:

Se framanta aluatul. Se pune faina si laptele praf intr-un vas, se face in mijloc o gaura cu mana, se adauga laptele cald si apoi drojdia. Se lasa 5 minute sa dospeasca putin, apoi se adauga galbenusurile, margarina topita, smantana, sarea si zaharul. Se framanta pana aluatul se desprinde de pe maini. Daca mai e nevoie, adaugati lapte sau faina, dupa caz.

Lasati la dospit pana isi dubleaza cel putin volumul.  Impartiti aluatul in 3 bucati egale; intindeti fiecare bucata pe masa infainata, apoi puneti umplutura de mac (se amesteca toate bine si se intind pe foaia de cozonac). Se ruleaza strans, apoi se pune in tava. Se continua la fel si cu celelalte foi. Se pot umple si cu nuca macinata amestecata cu zahar si albus de ou, sau cu rahat. Eu am facut din fiecare fel.

Se pun unul langa altul in tava. Se ung cu galbenus. Se mai lasa la crescut in tava inca vreo 15-20 de minute, apoii se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Cand prinde sa faca o crusta maroniu inchis deasupra e gata.  Eu dupa ce ii scot din cuptor, ii infoliez repede in folie alimentara transparenta. Asa, nu se usuca deloc si devin foarte fragezi. Nu va temeti, nu se umezesc.

Pozele nu sunt grozave pt ca m-am grabit sa tai feliute cand inca cozonacul era fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac - baigli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alinutzika 1

01.04.2012, 21:27

multumesc

RuxyRux 1

01.04.2012, 21:28

Minunat!!!!

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:44

super fain

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu kiwi