Cozonac baigli cu nuca

de madi_marin in Prajituri, 15 Feb 2017 | 5895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 100 g margarină Rama Maestro
  • 225-250 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 50 g zahăr pudră vanilat
  • 75 ml lapte
  • 5 g drojdie proaspătă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • coajă rasă de la o lămâie mare
  • un praf de sare
  • Umplutura de nucă:
  • 300 g nucă măcinată
  • 125 ml lapte
  • 80 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 75 g stafide
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac baigli cu nuca:

Margarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ în care am dizolvat complet drojdia, zahărul pudră cernut şi sl cu praful de sare, gălbenuşul, coaja rasă de lămâie şi esenţa de vanilie. Se frământă un aluat nelipicios (mai pudram cu făină dacă este nevoie) şi se dă la rece pentru cca.1 oră, într-o pungă.

Pentru umplutură, se pun laptele cu zahărul, esenţele şi stafidele la foc mic. Se amestecă totul bine până ce zahărul e complet dizolvat, apoi se adaugă nuca măcinată şi se amestecă. Se lasă la răcorit.

După ce aluatul a stat la rece, se pune pe blatul presărat uşor cu făină, apoi se întinde în foaie dreptunghiulară. Se întinde umplutura cât se poate de uniform. Cele două laturi mici se indoaie ca să acopere puţin umplutura, astfel sigilăm capetele.

Separăm albuşul de gălbenuş şi ungem întâi cu gălbenuş şi se dă la rece pentru 15 minute, după care ungem cu albuş şi dăm din nou la cuptor pentru alte 15 minute. În felul acesta obţinem aspectul lucios şi crăpat al cojii.

Se coace la 180 grade C, pentru 30-40 de minute. După ce se răceşte, se înveleşte în folie. Se taie a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri