Cozonac broasca testoasa

de iry-gabriela in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 4298 vizualizari

 

.....aceasta broasca am facut-o pentru ca mi-a mai ramas aluat de cozona si niste crema de nuca si pentru ca nu stiam ce sa fac ,m-am hotarat sa fac ceva haios si bun in acelasi timp......cred si sunt sigura ca si copiilor le vor place ,bineinteles si cei mici si cei mari.

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de o bucata de aluat de cozonac,niste crema de nuci,rahat,stafide si un mar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac broasca testoasa:

intindem aluatul cu sucitorul si apoi intindem crema de nuca ,rulam si formam un melc care il asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu unt.    

vasuL trebuie sa fie rotund si daca se poate sa aiba peretii inalti.    

am uns melcul format cu ou si am asezat din loc in loc bucati de rahat.    

am dat vasul la cuptor si l-am lasat 40 de minute dupa care l-am scos si l-am lasat sa se raceasca bine  si l-am asezat pe un platou si am inceput sa ii dau forma broscutei mele.    

am luat un mar pe care l-am taiat in jumate .    

o jumate am asezat-o in asa fel incat sa ii dea forma capului ,iar cealalta jumatate am taiat-o fasii pentru a forma picioarele si coada .

ochii i-am facut cu stafide.    sper sa imi fi reusit ceva haios.......

TIPS-URI

1

imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac broasca testoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca