i-am zis cozonac pt ca-i aluatul de cozonac :D:D
Prepararea umpluturii:
Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg.
In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe foc pui scortisoara. Se da la racit.
Prepararea aluatului:
Se face maiaua din drojdie, laptele cald si 2 lingurite cu zahar.
Untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul.
Peste unt se pun galbenusurile si se freaca bine.
Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura-n mijloc si turnam maiaua. Amestecam bine si punem untul frecat cu galbenusuri.
Se amesteca bine pana aluatul face bule.
Se lasa la dospit 20 de min.
Se intinde o foaie si peste se pun merele calite.
Se ruleaza bine si se pune-n forma.
Se unge cu un ou batut cu o lingura cu zahar.
Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Se scoate din forma cat este fierbinte.
Pofta buna!