.....in prima parte a pozelor sunt imaginile cu prepararea cozonacului cu nuca iar in partea a 2a este cozonacul cu nuca si rahat asa cum am vrut sa iasa.....eu sper sa fi reusit pentru faptul ca eu nu fac foarte des cozonac ......
crema de nuca:
pentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca.
separam ouale,iar galbenusurile le frecam cu o lingurita de sare,iar restul de lapte il inmuiem cu zaharul.
separat topim margarina si untura.
faina se cearne si se aseaza intr-un lighean mai larg pentru a putea framanta aluatul.
facem in mijloc o gaura si adaugam maiaua,laptele,galbenusurile si incem sa framantam .
apoi se adauga putin cate putin ,margarina topita,apoi coaja rasa de lamaie si portocala,stfidele si esenta de rom.
se framnta un aluat pana se formeaza basici si se desprinde usor de pe maini.
se lasa la crescut 2 ore.
pentru crema de nuca avem nevoie de albusurile batute spuma,peste care adaugam zaharul,esenta de rom,cacaoa ,iar la sfarsit nuca si amestecam pana se inmuaie usor.
dupa ce aluatul a crescut in impartim in cate bucati avem nevoie .
luam o bucata si o intindem cu sucitorul pana ajungem la forma dorita apoia daugam un strat de crema de nuca ,dupa care rulam si asezam in tava unsa cu unt,dupa care mai lasam sa creasca in tava.
separat dam drumul la cuptor pentru a il incalzi foarte bine.
apoi ungem cozonacul cu ou si il pudram cu mac dupa care il bagam la cuptor si il lasam cam 45 de minute ,dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca pentru a-l putea taia felii.
1
in incaperea in care se framanta trebuie sa fie foarte cald.